10. helmikuuta 2010

Anti-hajuherne

Eräs kaunis päivä paikkailin normaalilla kireällä aikataulullani laukkuja Mikkeliin lähtöä varten ja sain huippuidean, minäpä kuvaan kaikki lempituoksuni. No siinä heitettiin kaikki muu (mm. se kiire) mielestä pois ja kaiveltiin kaikki pullot riviin koulupöydälle. Nyt olkaa niin hyvät ja tuijottakaa minun rakkaita pullojani <3 Näille se Ninna tuoksuu (kai..) ;DD


Mulle on tuoksuakin tärkeämpää, että tuoksu on nätissä pullossa vaikkakin en sitten pelkän pullon takia ostele hajuvesiä. Eli jätän ostamatta hyvän tuoksun joka on huonossa pullossa sekä kauniin pullon lemuavan hajun takia. Koen että saan piristystä tylsään päivään pelkästään laittamalla siitä kauniista pullosta tuoksua ylleni. Nainenhan on kauneimmillaan yllään pelkkä lempituoksu, vai miten se meni ;)
Olen huono kertomaan miltä hajuvedet tuoksuvat joten etsiskelin tuoksujen selitykset internetin ihmeellisestä maailmasta.


Aloitetaan läpikäynti mun vanhimmasta pullosta. Sain tuon Celine Dionin Notes tuoksun äidiltäni lahjaksi joskus liian kauan sitten. Hajuveden mukana sain vartalovoiteen jonka olen tainnut heittää pois/käyttää pois kun tuoksu alkoi olemaan jo muuttunut. Tuossa varsinaisessa hajuvedessä on edelleen alkuperäinen tuoksu eikä se muutenkana ole kai vanhaksi mennyt kun ei tee mitään iho-oireita edes mulle (super herkkäihoiselle).
Tuoksuna Notes on hyvin kukkainen. Luin jostakin, että tuossa tuoksuisi pioni ja mimoosa (ikinä kuulukaan?) alkutuoksuna ja lopputuoksuna valkoinen myski ja santelipuu. Tuoksuna mun nykyiselle mieltymykselle vähän liian hienostunut, mutta kyllähän tuota käyttelee. Pullokaan ei todellakaan vastaa mieltymyksiä joten mielelläni siitä haluaisin päästä eroon nopeasti.


Ensimmäinen itse ostettu "merkkituoksu" eli muu kuin jokin h&m:n vartalotuoksu, on J.Lo- Live luxe jonka ostin lentokoneesta muistaakseni Thaimaan (meno)matkalta jouluksi 2007. Tämä on tuoksu josta tulee todella monet muistot mieleen, koska kyseessä on pitkäaiakaisin käyttämäni tuoksu. Tätä suihkuttelin Thaimaassa, seuraavana kesänä baari-iltoina (kun täytin 18) ja viimesimpänä muistona ensitreffit nykyisen kultsin kanssa. Uskotte varmasti että rakastan tuota tuoksua todella paljon. Muistan kuinka ajeltiin autolla poikaystävän kanssa sillon kun vielä selitin porukoilleni J:n olevan mun kaveri ja kuinka käytiin pelaamassa bilistä.. :) Aah! No se siitä, jään itsekseni nuuhkailemaan tuota kunhan saan tämän postauksen julkaistua ;)
Tuoksuina sanotaan olevan mm sitruuna, omena, päärynä, appelsiini, ananas, punaherukka, pioni, orvokki, karamelli, vanilja, santelli ja jokin tonka beans. Viimeisen saa suomentaa ;) Eli tuo on kunnon hedelmäsalaatti, mutta mun mielestä lähelle täydellisyyttä.


Sitten tämä Kylie Minoguen Showtime, jota himoitsin himoitsin himoitsin ja himoitsin. Toivoin joululahjaksi toissa jouluna, en saanut. Joka päivä kaupungilla pyöriessä suihkuttelin tätä itseeni enkä kyllästynyt. Ystävät rakkaat kun minut tuntevat, ostivat tämän minulle 19-vuotislahjaksi viime keväänä. Jälkikäteen olen itse ostanut sarjaan vartalovoiteen jonka tuoksua en oikein siedä. Rasvoissa kun tuo tuoksu muuttuu hieman. Tietenkin saan käytettyä sen rasvankin, kun lääkitsen astmani ensin oikein ;)
Tästä löysin virallisen tuoksuesittelyn eli:
Ensituoksu:
Mansikka, musta viinimarja, logan-marja
Sydäntuoksu: Ruusu, freesia, gardenia, lakritsi
Pohjatuoksu: Ruusupuu, valkoinen myski, praliini, vanilja


Sitten viime syksyn tuliainen porukoilta eli Empirio Armanin Diamond. Halusin tuolloin jotakin naisellista ja aikuismaisempaa kuin nuo aiemmat tyttötuoksut. Haistelin useta tuoksut läpi ja pitkän harkinnan jälkeen ruksitin tuon kuvan siitä Finnairin kuvastosta. Tuoksusta kyllä edelleenkin pidän, mutta tällä taas on niitä huonoja muistoja enemmän joten aika vähälle käytölle on jäänyt. Ehkäpä löydän tämän vielä uudelleen, koska juuri äsken haisteltuani se tuoksu ei tuntunutkaan enää niin pahalta, tai siis ne muistot ovat hälvenneet mielestä :DD
Tähänkin löysin kunnon esittely:
Ensituoksu: litsi ja vadelma
Sydäntuoksu:freesia, kielo ja ruusut
Pohjatuoksu:vanilja, ambra, vetiveri, setripuu ja patsuli.


Viimeisimpänä tuoksuna, mutta ei vähiten käytettynä on Beckhamin signature. Tämän sain nyt jouluna joululahjaksi äidiltäni. Sain itse valita kaupoille käydessä jonkin tuoksun itselleni joululahjaksi joten pitkän harkinnan jälkeen valitsin tämän. Tuossa ei hinta ollut mikään taivaita hipova, niin kuin useissa muissa joihin ihastuin joten ostatutin äipällä sitten tämän.Tuoksu on minun mielestä tuossa sillä lailla aikuinen jota olen etsinytkin. Pelkään vaan että onnistun saamaan tuon jo loppuun liian äkkiä :DD
Tästä tuoksusta löytyy mm. makeaa omenaa, anis-kukkaa, vanilja orkidea-kukkaa (?) ja myskiä.

Siinä minun lempparituoksuni omasta kaapistani. Lisäksi rakastan intohimoisesti tätä kaunokaista:



Tuolla rakkaudellani on vain hieman liian suolainen hinta minun lompakolleni joten jatkan sen listaamista jokaiseen lahjatoivelistaan :) Omistan tuollaisen minitesteri pullon enkä uskalla sitä enää edes suihkutella vaan tyydyn vain tuoksuttelemaan huonoina päivinä ;)
Nyt painun nuuhkailemaan pääni kipeäksi ihanista tuoksuistani (ah) tai sitten vain katsomana televisiota kun se Jasukin on siellä kuhertelemassa... olen kade, myönnetään ;)

-Ninna
 

EDIT// Vaihdoin noi pullojen yksittäiset kuvat pienemmiksi. Parempi noin vai niin että ovat erittäin suuria? :)

Ei kommentteja: