10. elokuuta 2012

Pidennetty Saimaa-viikonloppu

Viime viikon lauantaina pomppasin autooni ja köröttelin hitaasti letkassa kohti Lappeenrantaa. Olimme sopineet kämppikseni kanssa viettävämme mukavaa lomaviikonloppua samalla kun maanantaina on hoidettavana velvollisuuksia asuinkaupungissamme. Suunnitelmat olivat täysin avoimet vielä sunnuntaiaamunakin. 
Aloitimme lomailun tottakai nautiskelemalla Lappeenrannan lenkkimaisemista. On aivan järjettömän upeaa lenkkeillä Saimaan rannalla kauniissa kesäkaupungissa. Lenkkimme venyikin 2,5 tuntiseksi jonka jälkeen tällä syömähirmulla olikin jo super iso nälkä. Tehtyämme kotoisasti vieretysten pienessä keittiössämme omat ruokamme ja nautittuamme ne olimme saaneet pläänit tehtyä. Me mennääki Imatralle!!!
Imatralla järjestetään Koskinäytös joka päivä kello 18, joten päätettiin mennä katsahtamaan Sibeliuksen tahtiin kuohuva Imatrankoski.




En olisi ikinä uskonut kuinka hienon näköistä veden kuohunta voi olla! Tota ei voi kuvitella muutoin kuin itse kokemalla!  Koski on siis padottu ja pato avataan kerran päivässä yleisön iloksi. Koskiuoma tosissaan on kuivana muutoin kuin joka päiväisen juoksutuksen ajan. Aivan mahtavan näköistä ja kuuloista kun vesi lähtee virtaamaan järjettömällä voimalla hyppien suurien kivien päältä kunnon tyrskyiksi! Kämppikselleni tämä koskinäytös oli jo toinen laatuaan, mutta hän jaksoi seurakseni olla haltioutunut veden virtaamisesta.
Taisin ihan vähän innostua tuosta Imatrankoskesta kun onnistuin usuttamaan vanhempani täksi viikonlopuksi katsahtamaan kyseisen nähtävyyden :D

Toinen upea nähtävyys Imatralla on Imatran valtionhotelli. Hotelli on ensimmäisiä kivisiä hotelleita Suomessa ja "muutettu" puisesta kiviseksi useiden tulipalojen jälkeen. Kivilinna on rakennettu 1903 joten kysessä todellakin on vanha kaunis rakennus.




Olin aivan äimänä tästä kaikesta kauneudesta, muta suostuin juuri ja juuri poistumaan paikalta kun keksimme seuraavan suunnitelman.
Päätimme ajaa Rauhan kylpylään (virallinen nimi taitaa olla Holiday club Saimaa), joka on sekin upea nähtävyys. Toki aina toivoisi voivansa yöpyvänsä näissä hienoissa hotelleissa, mutta kun varaa ei ole, on tyydyttävä istumaan hotellien vastaanottoaulassa pokkana ;) Leikittiin olevamme hotellin asukkaita.
Käydessäni tämän kesän loma-asuntomessuilla, vierailin Rauhan kylpylässä ja sen piha-alueella, joten tiesin mitä odottaa. Saimaa-maisema ja itse kylpylärakennus vaan on niin luxus, että kyllä tuolla viettäisi kauemminkin kuin vierailumme kaltaisen pari tuntisen.




^^ Ai täh? Miten niin hieno allasalue???

Tämän kauniin sunnuntaipäivän jälkeen jatkoimme nautiskelua vielä yhden päivän ja lopulta maltoimme poistua Lappeenrannan kolostamme vasta tiistaina. Olen maailman onnellisin tyttö kun minulla on tollainen ihana ystävä-kämppis! Tietysti, olenhan itse valinnut kämppikseni ;)

2 kommenttia:

jennahola kirjoitti...

Tosi upee toi allasalue :O tänne kans tommonen!!

Ninna kirjoitti...

No todellakin :D